Romualda Tarnawska - Kuchnia jarska stosowana w lecznicy Apolinarego Tarnawskiego w Kosowie (1901) b1x, E-BOOKI 6

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
//-->ROMUALDA TARNAWSKA.■X■AKUCHNIA JARSKASTOSOWANA W LECZNICYDr. A P O L I N A R E G O T A R N A W S K I E G OW K O SO W IE.LW OW -NAKLA DUM AUTOR KL2 1. JG i^ikć^rji ilmwkiiriji łrr. L r 4lr L i* 4irryjHlciilay .1 1WLHV1S u m7A\uTrwę/..................................................................................iU w ag i ogólneiII. Obłud*......Ul. Wiwznrzn .Zlj.1 1p y.-,■.■-1 3.1 3,1 4flHA . Zu py rirpt<\Zupa ¡M)rni<irii'f>wa.Zupa pmnMnrowu am rrykuliskaKup« owocowa ..-Zupa■kaUropy/.Zupa liartoftuus7picie.Zupa jjrociliowii.Zupa ^izyim wa...Zupa migdałowa,,P<ifilwka z jaljlwz,nikn,..-...,.,.,..-.-.■.,1 1IliliiIi!.11!, ITIISf.n.r.üPolewka piwna ,.,...1 7liair.ZC/,.....18IW.li).10lfl202020,2 122Zupn jsibteozna ....łlrufizestanka..Zupa j arzynowa....Zupa ze szpinakuZupa tieapulitariska....Zupa z sago nu winie lub jabłeczniku ,.Zupa szczawiowaZupa grzybowa biała,,.Zupa rmnfordzkali. Z u py zimne.Zupa nie *...llnrszcz ..Zupa sagowa ....Zupa poziomkowa.Zupa borówkowa.Zupa jabloezriaZupa brzoskwiniowa ...Zupa zimna poziomkowa (¡níiczej)......-.,22.2 223.2 323242i. 2f>P o t r a w y p o d a w a n e z a m i a s t zup.1 Budenie,.HudetiBudeńDudniBuduńBuda tíBmleliÜiirlctíz jaglanej kuszygrochowy.zr szpiimkuv,sura.grzybowyz kainfiüfúw7.marchwi,,,.,.2ń2<12C2li.2 7.2 72o.,.......HIPudertli utleńPudertIíudeiíTiudoriśmietanowy.szparagowykapuácúaiiyz bulki .z parmezanu ...-....Siruiutt.2828. 2929¡10//,Inne p u t n u ry p od aw an e rdwnież zam ia st zup.Ma kur on. wioskiGoł ąbki ...Kasz:] hrcczELna ....Naleśniki ze szpinakiemNaleśnikiigrzybkowa masąGrzybek szpinakowy .Gr/ylKik pomidorowy ...Potrawa a kartofli i grzyLrtwtimtet ze szpinakiem ..Kaszka na grzybowym smokuTïy/ nu smaku pom ktomvymSu riot poziomkowy,S o s y .SosSosSosSosNosSosSosSosŚoa(iübulowy ....chrzanowy ......ogórkowy .grzybowy .....koprowy -...pomiflorowyyporzeczek czerwonych i chrzanu .szczawiowy....kaparowy ..............,tie3737333838383939....,,....,.30313232333331343135353tt..TVJa rz y n y .li arbuz z pomidoramiRzepa z pomiditram i..-SzpinakMarchew7,groszkiem■-K-idmvpa faszeniw ana,--•Kapusta faszerowana ....Sałata faszerowana .,-•liuruc/ht .....Jarzyna z pomidor uw.BrukiewBrukiew7.pomidorami■Harlmz zielony ...-•Jarm uż z kasztanami.■Pasternak z ^ m i i b n i iKapusta z jabłkami .-•Kartofle faszerowane ..Brukselka z sosem ...•PnrtutakiFasolka zielona,.-Fasolka i na inny sposób)Groch nu jarzynę...Kvż z grophem ......Groszek zielonyKapusta podawana jako szparagiWęży mord.KalafioryS z p a r a g i ...............................................Jarzyna z młodych liści zwana podczasOgórki faszerowane ..--Kartofie faszerowano (inaczej).Sałata z oliwa ..,.■■--■■S HittfU Ł'*9.4 0TO.4 3.4 3.4 14n4:>4ti40.4 0.1 7.4 7.4 74H. 4S.4 84«. 4Î1.1 3“9ił®50■ '>9,5 1•.-.^•.■o-:>3.5 3 [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • pingus1.htw.pl